شکلات

اشتراک گذاشته شده با :

مضرات شکلات

مضرات شکلات برای کودکان
مضرات شکلات برای کودکان
درست مثل بعضی از بزرگترها دلشان می خواهد مدام دهانشان بجنبد، بعضی از بچه ها هم این مدلی هستند.یعنی کافی است در ایام دید و بازدید عید نوروز به مهمانی بروید یا پذیرای مهمان باشید. فرقی ندارد بچه ها مدام دور میز پذیرایی می چرخند. یک بار شکلات می خورند.یک بار آب نبات بر می دارند. یک بار هوس پسته و بادام می کنند.خوردنی های عید هم که کم نیست. هر بار که به سمت میز بورند یک خوردنی جدید برای امتحان کردن پیدا می کنند. یعنی از زمانی که مهمان آمده تا وقتی که می رود یا از وقتی به مهمانی رفته اید تا زمان خداحافظی دهان کودکتان می جنبد و حداقل چند چیز را باهم وارد معده اش می کند. هم زمان هم شکلات می خورد وهم پوست تخمه از گوشه دهانش آویزان است. تماشای این تصویر همیشه برای پدر و مادرها با عصبانیت و نگرانی همراه است. عصبانی از اینکه چرا این قدر کودکشان می خورد و نگران از اینکه حالا تمام این چیزهایی که خورده چه کارهایی می تواند انجام بدهد.اگر شما هم جزو پدر و مادرهای نگران هستید و دلتان می خواهد روزهای بهاری و دید و بازدید های بی دردسری داشته باشید و دلتان نمی خواهد یک پایتان در کلینیک و درمانگاه و مهمانی باشد، پس با نی نی بان همراه شوید تا ا توصیه های کوچک خیالتان رااز تغذیه بچه ها در ایام نوروز راحت کند. این شکلات و شیرینی دردسرساز بچه ها عاشق شکلات و شیرینی هستند. دو خوردنی پر طرفدار که در این ایام در هر خانه ای پیدا می شود و به راحتی در دسترس هم هست.بهترین روش برای اینکه هر رغبت و میل را در کودکتان از بین ببرید این است که ساعت دید و بازدیدتان را با ساعت غذا خوردن فرزندتان هماهنگ کنید.یعنی اگر صبح به مهمانی می روید بعد از صبحانه راهی شوید.سعی کنید نظم غذایی فرزندتان را حفظ کنید.پس با یک صبحانه کامل به فرزندتان او را سیر کنید تا جای زیادی برای خوردن نداشته باشد. حواستان باشد هر چه بیشتر کودکتان را از خوردن چیزی منع کنید ، برای خوردن آن مشتاق ترمی شود وتیرتان به سنگ می خورد.اگر کودکتان سیر باشد سراغ هله هوله و شیرینی و شکلات می رود اما کمتر از همیشه.یعنی جایی برای خوردن ندارد سیر است.   میوه خشک و آجیل خام و بی نمک بهترین ترفند برای اینکه کودکان از آجیل های شور در امان بمانند این است که خودتان به آجیل شور و پر نمک از پسته و بادام خام استفاده کنید. یعنی سر میز مخصوص پذیرایی به جای آجیلها پر از رنگ و پر از نمک، آجیل سالم بگذارید. این جوری خیالتان راحت است که فرزندتان پسته و بادام می خورد و ویتامین و کلسیم هم به بدنش می رسد.آجیل خام را در کیفتان نگه دارید و وقتی به مهمانی می روید در ظرفی جدا برای کودکتان بریزید .این شکلی کودکتان حواسش از میز پذیرایی میزبان پرت می شود و شما هم خیالتان راحت است که سراغ میز نمی رود. میوه خشک هم می تواند این جور مواقع کمکتان کند. تکه های موز و سیب و کیوی و پرتقال را روی رادیاتور خشک کنید و یا اگر وقتش راندارید از فروشگاههای تنقلات فروشی می توانید تهیه کنید. میوه های خشک را درون ظرف زیبا و خوش رنگ و لعابی بریزید و با آن از کودکتان پذیرایی کنید.هر چه کودکتان کمتر پاستیل  و آب نبا ت و شکلات و خوراکی هایی با رنگ های شیمیایی و نکه دارنده بخورد کمتر بی قراری می کند و البته سالم تر می ماند.اگر در ایام عید به سفر می روید هم می توانید از میوه خشک و آجیل خام به جای هله وهوله هایی مثل پفک و چیپس استفاده کنید. البته بهتر است آجیلی که به فرزندتان می‌دهید، بدون تخمه باشد. تخمه برای بچه‌ها مشکلات گوارشی مانند دل درد، نفخ شکم و یبوست به وجود می آوردبه خصوص اگر کودکتان تخمه را با پوست بخورد  دل درد هم می گیرد و همه چیز خراب می شود. وعده های غذایی را حفظ کنید همه برنامه های غذایی بچه ها در ایام عید به هم می ریزد.این هنر شماست که سر وقت به کودکتان صبحانه و ناهارو شام بدهید.بد غذایی و خوردن هله و هوله باعث چاقی و اضافه وزن کودکان می شود.پس صبحانه کامل و ناهارو شام سالم را فراموش نکنید. قدیمی ها در ایام نوروز برای بچه ها آش و سوپ بیشتری درست می کردند و معتقد بودند جلوی خرابکاری ها ی آجیل و شکلات را می گیرد.پس بهتر است در روز یک وعده به کودکتان سوپ بدهید. آب میوه طبیعی و شیر را هم فراموش نکنید.   منبع: niniban.com

دانستنی هایی جالب در مورد مضرات و فواید شکلات
شکلات یکی از خوراکی هایی می باشد که مدت زمان زیادی نیست که وارد بازار شده است ، تا چند دهه ی گذشته این خوراکی طرفداران زیادی نداشت ، اما پس از اینکه پزشکان اعلام کردند شکلات می تواند باعث کاهش فشار خون شود ، محبوبیت این خوراکی چندین برابر شد. واژه شکلات، برای نامیدن انواع کاکائوها، تافی ها و آبنبات هایی که در کشورمان استفاده می شوند، به کار می رود. در صورتی که هر کدام از آنها در صنایع غذایی تعریف خاصی دارند و نوع تولید و مواد اولیه هر یک از آنها با دیگری متفاوت است. با این مقدمه، حتما متوجه شده اید که مطلب این شماره صفحه «صنایع غذایی» در مورد انواع شکلات هاست… هدف از تهیه چنین مطلبی در این روزهای نزدیک به ایام نوروز، معرفی انواع شکلات ها برای انتخابی بهتر در پذیرایی نوروزی است. پس تا انتها با ما همراه شوید تا با بهترین نوع از شکلاتی که می توانید برای مهمانی های عیدتان خریداری کنید بیشتر آشنا شوید. این مطلب، پاسخی است به ۸ پرسش رایج درباره شکلات ها. ۱.فرق شکلات، تافی و آبنبات چیست؟ شکلات محصولی است که در تهیه آن از پودر و کره کاکائو (که نوعی گیاه است) استفاده شده باشد. اگر درصد کره کاکائوی موجود در محصول نهایی از یک حدی کمتر باشد، دیگر نمی توان نام شکلات را روی آن گذاشت. تافی در حقیقت همان کارامل است. یعنی با حرارت دادن و کارامل کردن شکر و افزودن کمی رنگ خوراکی مجاز و اسانس به آن، تافی را تهیه می کنند. البته ممکن است از کره و طعم دهنده های مناسب دیگر هم در تهیه برخی از آنها استفاده شود. آبنبات همان شکر پخته شده یا شربت شکر است که به آن رنگ و اسانس های مجاز خوراکی افزوده اند. معمولا حرارت بالا و غلظت بیشتر شکر، باعث تولید آب نبات های سخت و حرارت کمتر که منجر به باقی ماندن رطوبت بیشتر در آبنبات می شود، منجر به تهیه آبنبات های نرم تر می شود، بنابراین مقدار رطوبت موجود در آبنبات های نرم از آبنبات های سخت بیشتر است. ۲.شکلات شیری یا سفید چیست؟ شکلات شیری از ترکیب پودر کاکائو، کره کاکائو و شیر خشک تهیه می شود. هرچقدر که مقدار شیر خشک و کره کاکائو در شکلات بیشتر باشد، رنگ آن هم سفیدتر می شود. البته گاهی برای تهیه برخی از تافی ها هم از پودر شیر خشک استفاده می کنند. ۳.کره کاکائو چیست؟ کره کاکائو همان روغن دانه کاکائو است که روغنی گیاهی و مفید محسوب می شود. تمام شکلات ها حاوی کره کاکائو هستند اما از این فرآورده مغذی در تهیه آبنبات ها استفاده نمی شود. ۴.کدام یک از شکلات ها مغذی تر هستند؟ هرچه میزان پودر و کره کاکائوی موجود در شکلات ها بیشتر و میزان شکر آنها کمتر باشد، شکلات مغذی تری خواهد بود. به عبارت ساده تر، شکلات های تلخ از بهترین و مغذی ترین انواع شکلات ها هستند. شکلات های تلخ جزو خوراکی های دوستدار قلب محسوب می شوند و برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا هم بسیار مناسبند. اگر درصد کاکائوی این شکلات ها بالای ۶۰ درصد باشد، یعنی میزان شکر آنها پایین تر و کالری شان هم کمتر است. ترکیب های کاکائوی طبیعی سرشار از مقادیر زیادی ترکیب های فلاوونوییدی محلول در چربی است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. از آنجا که بیماری های شایع در تمام دنیا و در کشور ما، بیماری های قلبی عروقی، دیابت، بیماری های مزمن کلیوی، ریوی و انواع سرطان ها هستند و بیشترین علت شیوع این بیماری ها هم فرآیند اکسیداسیون و رادیکال های آزادی است که در بدن یا از طریق مصرف زیاد غذاهای فرآیندشده تولید می شوند، نیاز بدن ما به مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین E و C، بیش از پیش است. از طرفی شکلات تلخ حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان است بنابراین می توان آن را به عنوان یک ماده غذایی گیاهی سرشار از آنتی اکسیدان در رژیم غذایی گنجاند. مطالعه ها و تحقیقات فراوانی که در مورد شکلات تلخ انجام شده، نشان می دهد مصرف به اندازه و متعادل آن می تواند حتی کنترل کننده خیلی از واکنش های نامناسب در بدن که منجر به تصلب شرایین و ابتلا به بیماری های قلبی می شوند، باشد. ۵.شکلات های مغزدار بهتر هستند یا بدون مغز؟ مغزهای مختلفی مانند فندق، گردو، بادام یا پسته هم سرشار از انواع آنتی اکسیدان ها و چربی های امگا۳، ۶ و ۹ هستند، بنابراین اگر مقداری مغز هم داخل شکلات وجود داشته باشد، ارزش تغذیه ای آن به مراتب بالاتر می رود و مصرفش برای سلامت قلب و عروق هم مفیدتر است. البته به شرطی که در مصرف آنها افراط نشود. ۶.اولویت خرید شکلات ها چگونه است؟ اگر قصد خرید شکلات برای پذیرایی عید نوروز دارید، بهترین گزینه می تواند کاکائوی تلخ و شکلات هایی که در تهیه آنها از پودر و کره کاکائو استفاده شده است، باشد. شکلات های شیری حاوی کره کاکائو، تافی ها و آبنبات ها انتخاب های بعدی هستند. آبنبات های سفت، از کم ارزش ترین خوراکی ها از نظر تغذیه ای هستند زیرا فقط از شکر، رنگ و اسانس تهیه شده اند و جز افزایش وزن، فایده دیگری برای بدن ندارند. ۷.بهترین راه نگهداری از شکلات ها چیست؟ شکلات هایی که درصد پودر و کره کاکائوی آنها بالاست، باید در یخچال نگهداری شوند. معمولا روی بسته شکلات هایی که نگهداری آنها به یخچال نیاز دارد، عبارت «در یخچال نگهداری شود» نوشته شده است. سایر شکلات ها را هم می توان خارج از یخچال اما در محیطی خشک و خنک به مدت چند ماه نگهداری کرد. ۸.کدام یک از شکلات ها برای دندان ها ضرر بیشتری دارند؟ تافی هایی که حالت چسبندگی دارند و آبنبات های سرشار از شکر، از مضرترین انواع این محصولات شیرین برای دندان ها هستند. به همین دلیل به تمام افراد توصیه می شود پس از مصرف انواع شکلات ها، حتما دندان های خود را مسواک بزنند یا حداقل کمی آب را در دهانشان بچرخانند تا قندهای باقی مانده بر سطح دندان ها از بین بروند. #شکلات#فواید شکلات#مضرات شکلات#نکاتی درمورد خرید شکلات
هر آنچه درمورد فواید و مضرات شکلات تلخ باید بدانید
هر آنچه درمورد فواید و مضرات شکلات تلخ باید بدانید
شکلات ها خوراکی هایی هستند که امروزه در سرتاسر دنیا طرفداران بسیاری را به خود جذب کرده اند ، این خوراکی ها انواع و طعم های متفاوتی دارند ، در این مطلب قصد داریم در رابطه با فواید و مضرات خوردن این خوراکی خوشمزه صحبت کنیم. «هوممم …به به!» این آوا به گوشتان آشناست، نه؟! شنیدنش نشان می دهد یک خوردنی خوشمزه و دهان آب انداز و احتمالا شیرین، دل و هوش کسی را برده! تعجب خواهید کرد اگر بشنوید برخی افراد این صوت را پس از دیدن اغذیه ای تلخ به کار می برند. درست است… شکلات تلخ! افراد بسیاری هستند که تاب و تحملشان را در برابر درصدهایی از آن از کف می دهند و یک بند انگشت از این شکلات تلخ لذتی شیرین و وافر به آنها می دهد. بررسی های متخصصان تغذیه مشخص کرده است که با در نظر گرفتن استثنائاتی چند، قرار دادن مقداری شکلات تلخ در سبد غذایی هفتگی برای رسیدن به تغذیه ای سالم مفید است. اگر می خواهید درباره این ماده خوراکی بیشتر بدانید، این نوشتار را بخوانید. درخت کاکائو از درختان مناطق حاره ای جهان است و در میان عمده ترین کشورهای تولیدکننده دانه کاکائو، کشورهای آفریقایی سهم بسیاری دارند. طبق تحقیقی که روی ۳۲ هزار زن ۴۸ تا ۸۳ ساله سوئدی در دانشگاه بوستون آمریکا انجام شد و مجله علمی قلب آمریکا نتایج آن را منتشر کرد، مصرف ۱۹ تا ۳۰ گرم شکلات تلخ و تیره طی هفته، ۳۲ درصد از احتمال ابتلا به بیماری های قلبی می کاهد؛ حال آن که اگر همین مقدار روزانه خورده شود چنان اثری نخواهد داشت و تا حدودی مضر خواهد بود. شکلات تلخ به اسامی تیره یا کم شیرین نیز معروف است. مقدار ماده خشک کاکائو در آن معمولا در حد ۷۵ درصد است و در روند تولید آن شکری بسیار اندک به آن افزوده می شود؛ اگرچه کالری زیادی دارد، اما دربردارنده بیش از صد ماده شیمیایی است که اگر در حدی متعادل و دور از افراط خورده شود، مزایای بسیار دارد: ـ فلاوونوئید موجود در آن طراوت بخش پوست با خاصیت های آرامش بخش است. ـ فلاوانول آن مسبب تلخی مزه اما پیشگیری کننده از فشار خون، زوال عقل و دیابت است. ـ کاتچین، اپی کاتچین و پروسیاندین نیز خاصیت آنتی اکسیدان داشته با از بین بردن رادیکال های آزاد از احتمال ابتلا به سرطان، تصلب شرائین و بیماری های قلبی می کاهند. ـ کربوهیدرات موجود در دانه کاکائو که در تهیه شکلات تلخ به کار می رود منبع خوبی برای تأمین مقداری نشاسته و فیبر مورد نیاز بدن است. ـ فنیلالانین دارد که بر رفع استرس و اضطراب اثرگذاری های مناسبی دارد. ـ آهن موجود در آن منبعی مناسب برای افراد دارای کم خونی به شمار می رود. ـ حاوی تئوبرومین است که در داروهای ضدسرفه نیز دیده می شود. ـ سروتونین آن در افراد مبتلا به افسردگی و سندرم پیش از قاعدگی می تواند سطح این هورمون را در مغز افزایش دهد. ـ کافئین، در افراد متفاوت بر حسب عاداتشان اثراتی چون افزایش هوشیاری و جلوگیری از خواب دارد. ـ چربی مفید آن سبب چاقی یا افزایش کلسترول نمی شود. نکته: براساس تحقیقات انجام شده، شکلات تلخ پر از مقادیر زیاد پروتئین، تیامین، ویتامین های A،B۱،B۲،C،E، مواد معدنی مثل کلسیم، پتاسیم، روی و ترکیبات مفید برای بدن است که مصرف اندکی از آن در تغذیه روزانه خوب است افزون بر اینها شکلات تلخ پر از مقادیر زیاد پروتئین، تیامین، ویتامین های A،B۱، B۲، C، E، مواد معدنی مثل کلسیم، پتاسیم، روی و… ترکیبات مفید برای بدن است که مصرف اندکی از آن در تغذیه خوب و اثرگذار است. التهاب سلولی را کاهش می دهد، فشار خون را کم می کند، حافظه را افزایش می دهد، از سخت شدن و گرفتگی رگ ها در افراد سیگاری جلوگیری می کند، اما کودکان و زنان باردار و شیرده باید در مصرف آن احتیاط کنند و نظر پزشک خود را در این زمینه جویا شوند. در ترکیبات شکلات مقادیری اگزالات نیز هست که افراد دارای اسید اوریک بالا و مبتلا به سابقه سنگ کلیه نیز پیش از مصرف باید با پزشکان درباره مقدار مصرف آن مشورت کنند. به سبب وجود مس و منیزیم افراد مبتلا به سیروز کبدی و نیز اشخاص دارای دردهای میگرنی هم جزو کسانی قرار می گیرند که بهتر است در مصرف آن محتاط باشند. همچنین با آن که در شکلات تلخ، مقدار عناصر آنتی اکسیدان بیشتر از شکلات های شیری است و خوردن شیر با شکلات هم به کام بسیاری از اشخاص، خوشمزه تر و لذت بخش تر به نظر می رسد، اما باید توجه داشت نتایج برخی مطالعات نشان می دهد خوردن همزمان شیر و شکلات سبب جلوگیری از فعالیت آنتی اکسیدانی دانه کاکائو خواهد شد. به نظر می رسد پروتئین موجود در مواد لبنی باعث چنین کنش های شیمیایی و در نتیجه کاهش اثرات ضداکسیدانی آن می شود. شکلات موسوم به تلخ با غلظت های متفاوتی عرضه می شود. معمولا نوع ۷۵ درصد آن با میل افراد بیشتری سازگار است، اما برخی ها غلظت های بالاتر را بیشتر دوست دارند و از همین رو شکلات های ۹۴ تا ۹۶ درصد هم در فروشگاه ها عرضه می شود. فقط یادتان باشد شکلات هایی با غلظت ۱۰۰ درصد هر چند کمتر پیدا می شوند، اما به سبب آن که هر قدر این درصد بالاتر باشد، مقدار کافئین آن هم بالاتر خواهد بود، احتمال تپش قلب و سردرد نیز افزایش می یابد و باید در خوردن درصدهای بالاتر احتیاط بیشتری کرد. هنگام خرید شکلات تلخ، توجه داشته باشید به سبب گرانی کره کاکائو که جزو چربی های بد و افزایش دهنده کلسترول خون محسوب نمی شود، برخی کارخانه های سازنده آن برای تهیه شکلات های ارزان تر و حفظ سودآوری چربی های اشباع شده و شکر به محصول خود می افزایند که در این صورت از مرغوبیت شکلات کاسته شده و دیگر آن مزایای مفید را نمی توان انتظار داشت. #شکلات#فواید شکلات#مضرات شکلات#نکاتی درمورد خرید شکلات
شکلات و علاقه شما به آن
شکلات و علاقه شما به آن
اگر به شکلات علاقه دارید حتما این مقاله را تا آخر بخوانید در این مقاله از سایت پزشکین به شکلات خواهیم پرداخت.   خیلی از مردم بهانه های مختلفی برای توجیه علاقه شان به خوردن شکلات دارند اما یافته های جدید دانشمندان یک بهانه عالی در اختیار این گروه قرارداده است چرا که در یک تحقیق جدید نشان داده شده شکلات باعث بهبود عملکرد مغزی و به تاخیر انداختن کاهش قوای مغزی در افراد مسن می شود. گروهی از پزشکان اعلام کردند ماده فلاوانولز ماده ای که د رکاکائو ماده اصلی شکلات یافت می شود باعث عملکرد مثبت مغز می شود البته تحقیقات این گروه با حمایت مالی شرکت معروف شکلات سازی مارس انجام گرفته است و شاید به همین دلیل باید کمی درمورد صحت آن تردید داشت اما مدارکی که گروه پزشکی در این کنفرانس ارائه دادند تقریبا مستدل بوده است این گروه از پزشکان نشان دادند که فلاوانولز باعث افزایش جریان خون در مغز و حتی برطرف کردن برخی مشکلات کوچک عروقی در ساختار آن می شود و با این مکانیسم باعث بهبود عملکرد مغز و مانع تاخیر در عملکرد مغزی در افراد می شود البته در تحقیقی که ۲ سال قبل در انگلستان صورت گرفته بود مصرف کاکائو در زنان جوان هیچ تاثیری در عملکرد مغزی انها نداشت اما مصرف ۲ ساله و هفته ای ۲ یا ۳ بار کاکائو در افراد بالای ۶۵ سال باعث افزایش نسبی قدرت عملکرد مغز آنها شده بود.     Post Views: 9 به تاخیر انداختن کاهش قوای مغزی بهبود عملکرد مغزی خواص شکلات شکلات فواید شکلات قوای مغزی کاکائو مصرف کاکائو مضرات شکلات مغز