شکلات

اشتراک گذاشته شده با :

شکلات سیاه

چرا گفته می شود شکلات سیاه برای بدن مفید است؟
چرا گفته می شود شکلات سیاه برای بدن مفید است؟
شکلات سیاه دارای ترکیباتی است که فواید زیادی داشته و می توانید بدون این که نگران افزایش کالری ورودی به بدنتان باشید حتی به طور روزانه از آن استفاده کنید. اما مقداری که هر وعده مصرف می کنید مهم خواهد بود زیرا خوردن مقدار زیادی از این ماده غذایی در هر نوبت می تواند باعث چاقی، افزایش قند خون و کالری ورودی به بدن شده و فواید آن را به یک باره خنثی کند. شکلات سیاه غنی از تکه های کوچک کاکائو است که آن نیز خود حاوی ترکیبات مفیدی به نام فلاوانول ها می باشد. فلاوانول ها در مقادیر زیاد می توانند باعث کاهش فشار یا کلسترول خون شوند، حافظه را بهبود بخشیده و خطر دیابت را کاهش دهند. شکلات سیاه بیشترین مقدار فلاوانول ها را داشته و شیر شکلات مقدار بسیار کمتری از این ترکیبات مفید دارد، ترکیباتی که در شکلات سفید اصلاً دیده نمی شود. اما اگر چه وجود فلاوانول ها در شکلات سیاه باعث می شود این ماده ث غذایی برای بدن مفید باشد اما طعم آن را تلخ می کنند. اگر چه می توان درفرآیند شکلات سازی مزه ی این ترکیبات را بهتر نمود اما این کار به قیمت از بین رفتن برخی از ترکیبات مغذی و مفید آن تمام خواهد شد. فرآیندهایی مانند تخمیز و کباب کردن که در بسیاری از کارخانجات شکلات سازی مورد استفاده قرار می گیرد اگر چه باعث بهبود طعم و بوی شکلات می شود اما ترکیبات فلاوانول آن را تحت تاثیر منفی قرار می دهد. مت هارتینگز، استاد شیمی دانشگاه امریکن در این باره می گوید:” کباب کردن انواع جدیدی از طعم  را تولید خواهد کرد و برای تولید این طعم ها باید مولکول هایی که در دانه ی قهوه کباب نشده وجود دارد را تخریب نمایید و این احتمال وجود دارد که برخی دیگر از ترکیبات نیز در این پروسه از بین بروند از جمله فلاوانول ها”. اگر چه مقدار ترکیبات فلاوانول در میان برندهای مختلف شکلات متفاوت است اما می توان هر نوع شکلات سیاهی را از شیر شکلات سالم تر دانست که معمولاً شکر زیادی دارد. یک سوم چربی موجود در کره کاکائو اسید استاریک است که در زمره ی چربی های اشباع شده قرار می گیرد و برخلاف دیگر چربی های اشباع شده تاثیری بر روی کلسترول خون ندارد. علاوه بر این پودر کاکائو حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی مفید مانند کلسیم، مس، آهن، منیزیم، فسف، پتاسیم و روی است. بنابراین بعد از خوردن وعده ی غذایی خود می توانید براحتی تکه ای شکلات سیاه بخورید اما قبل از این کار باید چند نکته ساده را به یاد داشته باشید. اول این که شکلاتی بخرید که دستکم ۶۰ درصد کاکائو داشته باشد. در کل باید گفت که هر چه درصد کاکائو در شکلات بیشتر باشد، فلاوانول آن نیز بیشتر خواهد بود، هرچند مقدار دقیق این ترکیبات در شکلات به نوع فرآوری شکلات سیاه وابسته است. هارتینگز در این باره می گوید:” این شکلات هایی که مقادیر بالاتری کاکائو دارند ارزش افزوده بیشتری نسبت به شکلات های دارای مقادیر کمتر کاکائو، شیر کاکائو و شکلات سفید دارند زیرا حاوی مقادیر کمتری شکر و چربی است”. دوم این که در صورت امکان بیشتر از کاکائوی طبیعی استفاده  کنید تا کاکائوی فرآوری شده که با استفاده از ترکیباتی که اسیدهای چرب کاکائو را از بین می برد ساخته می شود. این فرآیند باعث می شود که شکلات مزه بهتری داشته باشد اما فلاوانول های مفید آن را نیز از بین می برد. نکته ی آخر این که باید در هر وعده مقدار مشخصی شکلات سیاه بخورید و اگر می بینید چاق شده اید مقدار مصرفی خود را کاهش دهید. به عبارت ساده تر ۳۰ گرم شکلات سیاه که حاوی ۱۵۰ کالری انرژی است برای مصرف یک روز شما کافی خواهد بود.

مزایا و خواص شکلات سیاه
مزایا و خواص شکلات سیاه
شکلات سیاه می تواند اثرات مثبت زیادی در زندگی و سلامت شما داشته باشد. محققان معتقدند که این شکلات که از دانه های درخت کاکائو ساخته ش
مزایای مصرف شکلات در دوران بارداری
مزایای مصرف شکلات در دوران بارداری
شکلات حتی می تواند برای آن ها مفید هم باشد. مزایای زیادی است که می تواند با مصرف شکلات در دوران بارداری شامل حال تان شود.
خواص مفید شکلات برای سلامتی
خواص مفید شکلات برای سلامتی
به خانم های جوان توصیه می کنیم حتما شکلات مصرف کنند و از فواید آن برای سلامتی شان بهره ببرند! شکلات سیاه 1- شکلات سکته مغزی در زنان را کاهش می‌دهد تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف حدوداً دو قطعه شکلات در هفته می‌تواند به زنان در کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی کمک کند.این تحقیقات که بر روی حدود 33500 زن با گروه سنی 49 تا 83 سال و در مدت 10 سال انجام شده نشان می‌دهد که مصرف 45 گرم شکلات در هفته از زنان در برابر سکته مغزی حفاظت می‌کند. یافته‌های این پژوهش حاکی از آن است که مصرف شکلات تا 20 درصد خطر سکته مغزی را کاهش می‌دهد. در این پژوهش آمده است که میزان مصرف شکلات با نوع سکته و آسیب‌های حاصل از آن کاملاً ارتباط دارد و حتی کسانی که شکلات بیشتری در برنامه تغذیه‌ای خود داشته‌اند از صدمات ناشی از سکته مغزی نظیر انسداد و لخته خون بیشتر در امان بوده‌اند.همچنین این تحقیقات نشان داده که غلظت کاکائو در میزان خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته مغزی موثر است. 2- شکلات از عوارض بارداری جلوگیری می‌کند شکلات تلخ می‌تواند به جلوگیری از پره اکلامپسی کمک کند. پره اکلامپسی یکی از چندین علل تولد نوزاد نارس است که متأسفانه جان بسیاری از نوزادان را می‌گیرد. این وضعیت در میان زنان باردار رخ می‌دهد و اغلب با افزایش فشارخون نمود می‌کند. وقتی فشارخون زنان باردار افزایش می‌یابد، این مسئله منجر به تشنج، لخته شدن خون و آسیب به کبد می‌گردد. در برخی از موارد نیز پره‌اکلامپسی موجب توقف عملکرد کلیه‌ها می‌شود. اما براساس گزارشات Annals of Epidemiology، تئوبرومین موجود در کاکائو می‌تواند از این بیماری جلوگیری کند. تحقیقی که در دانشگاه Yale به صورت پرسشنامه بر روی 2500 زن باردار درباره عادات رژیم غذایی آن‌ها صورت گرفت نشان داد زنانی که به طور منظم شکلات می‌خورند، 50 درصد کمتر از زنانی که مصرف شکلات در آن‌ها کم است، از پره اکلامپسی در دوران بارداری رنج می‌برند، زیرا تئوبرومین موجود در شکلات با تنظیم فشارخون منجر به انبساط رگ‌های خونی گشته و جریان خون را منظم می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف حدوداً دو قطعه شکلات در هفته می‌تواند به زنان در کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی کمک کند همچنین محققان فنلاندی به این نتیجه رسیده‌اند که شکلات می‌تواند بر رفتار کودک نیز تأثیر گذارد. مجله New Scientist گزارش می‌دهد براساس مطالعه‌ای که روی 300 زن باردار انجام شده است، زنان بارداری که در زندگی خود دچار استرس هستند اما در رژیم غذایی خود از شکلات استفاده می‌کنند نسبت به سایر زنان، فرزندان شادتر و فعال‌تری دارند. پزشکان معتقدند فنیل‌اتیل امین موجود در شکلات به‌عنوان تحریک‌کننده‌ای قوی در دوران بارداری از مادر باردار به جنین منتقل می‌گردد. 3- کاهش درد قاعدگی با شکلات تلخ افسردگی و خستگی غیرعادی و بدخلقی‌های ناگهانی تنها بخشی از اثراتی است که تغییرات هورمونی در روزهای قبل از قاعدگی روی روان و بدن زن‌ها می‌گذراند؛ و اگر چه اغلب زنان فکر می‌کنند هیچ راهی برای خلاص شدن از این روزهای ناخوشایند نیست، محققان به این گروه، خوردن شکلات تلخ را پیشنهاد می‌دهند. اکثر زنان به دلیل افت ماهانه ترشح استروژن و پروژسترون، علائم ناخوشایند و آشفته کننده سندروم پیش از قاعدگی را تجربه می‌کنند که این تغییرات هورمونی موجب پیامدهای دیگری مثل افت موقتی میزان ترشح هورمون شادی‌آفرین سروتونین و همچنین سایر هورمون‌های آرام‌بخش می‌شود. حاصل این تغییرات هورمونی ایجاد احساس تحریک‌پذیری است که همگی از شایع‌ترین علائم سندروم پیش از قاعدگی هستند و ۳ تا ۷ روز ادامه پیدا می‌کند. تحقیقات نشان داده است برخی از مواد غذایی مثل توت‌ها، کلسیم، ویتامین E و B6 و منیزیم می‌توانند علائم سندرم پیش از قاعدگی را به حداقل برسانند. جالب‌تر اینکه بر مبنای این تحقیقات، شکلات تلخ نیز حاوی منیزیم، اسیدهای چرب، مفید، امگا ۳، امگا ۶ و مقادیر بسیار کمتری قند و همچنین فاقد شیر است که در کاهش علائم این سندرم نقش مفید دارد. البته ورزش کردن و حذف قند، نمک و کافئین از رژیم غذایی هم در کاهش علائم این سندرم موثر است. 4- شکلات، قلب زنان را تقویت می‌کند شکلات می‌تواند خطر بروز حمله قلبی در خانم‌ها را کاهش دهد. اغلب افراد از خوردن شکلات لذت می‌برند و همه می‌دانند که خوردن آن در خلق‌وخوی افراد تأثیر مثبت می‌گذارد، اما این تنها فایده شکلات نیست، بلکه تنها تعداد کمی از محققان در گذشته به تأثیر مثبت آن روی قلب و عروق پی برده بودند، اما امروز فایده مفید دیگری نیز توسط دانشمندان انستیتو کارولینسکای استکهلم سوئد کشف شده و آن این است که مصرف شکلات در زنان خطر ابتلا به سکته را کاهش می‌دهد. اما باید خاطرنشان کرد به‌رغم این نتایج مثبت، محققان همچنان تأکید دارند باید مصرف آن را با احتیاط انجام داد. دکتر لارسون می‌گوید: «مصرف شکلات باعث قطع کامل ابتلا به حمله قلبی نیست بلکه می‌تواند این خطر را تا حد قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد و از این رو می‌توان گفت مصرف کاکائو به طور قطع تأثیر مثبتی روی سلامتی دارد ولی حتماً باید زنگ خطر زیاده‌روی از مصرف شکلات را نیز به صدا در آورد و مصرف آن را تعدیل کرد، زیرا باید توجه داشت کاکائو کالری، چربی و قند بالایی دارد. البته می‌توان گفت استفاده از شکلات تلخ به دلیل این‌که قند بسیار کمتری دارد و شیر کمتری نیز در ساخت آن استفاده می‌شود، بسیار مفیدتر است. دکتر لارسون در ادامه افزود: «در دهه 1990 در سوئد 90 درصد شکلات‌هایی که مصرف می‌شدند شکلات‌های شیری بودند که تنها 30 درصد آن را کاکائو تشکیل می‌داد، اما امروزه مصرف شکلات تلخ بسیار بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.» 5- تأثیر شکلات در رمانتیک شدن زنان! دانشمندان دو دانشگاه آمریکایی تأکید کردند که خلق‌وخوی رمانتیک زنان پس از خوردن شکلات تشدید می‌شود. محققان دانشگاه درکسل و پنسیلوانیا در آمریکا ثابت کردند که خوردن شکلات سبب تقویت خلق‌وخوی رمانتیک زنان می‌گردد و به مردان پیشنهاد دادند که از این واقعیت برای جلب توجه زنان استفاده کنند. دانشمندان پس از انجام تصویربرداری مقطعی از مغز زنان، قبل و بعد از غذا، به این نتیجه دست یافتند. در حالت نخست، زنان غیرچاق در طول هشت ساعت از خوردن غذا خودداری کردند، پس از آن تصاویری با ماهیت خنثی مانند توپ‌های بولینگ و نیز تصاویری رمانتیک مانند تصویر اشخاصی که همدیگر را در آغوش کشیدند و یا دست همدیگر را گرفتند، به آن‌ها نشان دادند، واکنش مغز زنان به این دو نوع تصویر، کاملاً مشابه بود. به گزارش العالم، اما در حالت دوم، پژوهشگران قبل از نمایش تصاویر، قطعه‌ای شکلات حاوی 500 کالری به آن‌ها دادند؛ این امر سبب تشدید واکنش‌های مغز زنان در هنگام مشاهده تصاویر رمانتیک گشت؛ بدین معنا که خلق‌وخوی رمانتیک زنان پس از خوردن شکلات تشدید شد. سلامت نیوز – باروری آنلاین – پرداد – جام جم #تأثیر شکلات در رمانتیک شدن زنان#شکلات سیاه#شکلات و سکته مغزی#شکلات و عوارض بارداری#شکلات و قلب زنان#کاهش درد قاعدگی با شکلات تلخ
با شکلات پیروز شوید!
مصرف روزانه ۳۰ گرم شکلات تلخ فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد وسبب افزایش حافظه نیز می‌شود براساس نتایج تحقیقی که اخیرا انجام شده است، به نظر می‌رسد که شکلات خوردن شانس کشورها را برای بردن جوایز نوبل افزایش می‌دهد. فرانس مسرلی که این مطالعه را در دانشگاه کلمبیای نیویورک انجام داده است، اولین‌بار بعد از مطالعه درباره فواید خوردن کاکائو به فکر انجام چنین پژوهشی افتاد. او در مقاله‌ای خواند که مصرف منظم کاکائو باعث بهبود کارکرد مغز در افراد مسنی می‌شود که دچار آسیب‌های شناختی خفیف شده‌اند. این آسیب‌ها معمولا جزو عوامل زوال عقل هستند. آقای مسرلی می‌گوید: «مطالعات روی موش‌ها نشان داده است که مصرف شکلات باعث افزایش طول عمر و بهبود کارکردهای شناختی آنها می‌شود و حتی حافظه حلزون‌ها با مصرف شکلات بهتر می‌شود.» آقای مسرلی تعداد برندگان جوایز نوبل در هر کشور را به عنوان شاخص هوش عمومی در نظر گرفت و این شاخص را با میزان مصرف شکلات در هر یک از کشورها مقایسه کرد. نتایج این تحقیق، که در مجله پزشکی «نیوانگلند» منتشر شد، جالب توجه بود. مصرف شکلات و تعداد برندگان جوایز نوبل آقای مسرلی می‌گوید: «وقتی بین سرانه برندگان جوایز نوبل و مصرف شکلات تناظر برقرار می‌کنید، رابطه بسیار نزدیکی میان این دو عامل مشاهده می‌شود.» شاید عجیب نباشد که سوئیس در بالای جدول شکلاتی هوش قرار گرفت. این کشور هم بالاترین مصرف سرانه شکلات را داشت و هم بالاترین تعداد برندگان جایزه نوبل به نسبت جمعیتش را. در این بین، سوئد موردی غیرعادی بود. شمار برندگان سوئدی جوایز نوبل بالا بود، اما میانگین مصرف شکلات مردمش بسیار کمتر بود. نظریه آقای مسرلی برای توجیه این اختلاف این است: «بررسی و اعطای جوایز نوبل (به جز جایزه صلح نوبل) در سوئد انجام می‌شود. به‌همین خاطر فکر می‌کنم سوئدی‌ها ممکن است گرایش خفیفی به طرفداری از هموطنانشان داشته باشند.» سوئدی‌ها تنها نصف آلمانی‌ها شکلات می‌خورند، اما به نسبت جمعیتشان دو برابر آلمانی‌ها جوایز نوبل را برده اند … آیا دلیلش خوردن کوفته قلقلی است؟ «احتمال دیگر این است که سوئدی‌ها به شدت حساس هستند و مقادیر اندک کاکائو برای تحریک هوش آنها کافیست.» شکلات تلخ ما هم بررسی‌های غیرعلمی خودمان را انجام دادیم تا ببینیم برندگان جوایز نوبل چقدر شکلات می‌خورند. کریستوفر پیساریدس، استاد مدرسه اقتصاد لندن، احتمال می‌دهد که شکلات خوردن در اینکه در سال ۲۰۱۰ میلادی برنده جایزه نوبل اقتصاد شود، موثر بوده است: «در تمام عمرم شکلات بخشی از رژیم غذایی من بوده است. هر روز شکلات می‌خورم. شکلات خوردن باعث می‌شود سرحال بیایم. برای بردن جایزه نوبل باید کاری ارائه دهید که قبلا به‌فکر سایرین نرسیده باشد. شکلات با ایجاد حس‌های خوب می‌تواند کمی در این زمینه کمک کند. البته مسلما عامل اصلی نیست، اما . . . هر چیزی که کیفیت زندگی را بهتر کند و چشم‌انداز بهتری در زندگی ترسیم کند، به بهبود کیفیت کار انسان هم کمک می‌کند.» اما رالف زینکرنیگل، که بخش اعظم تحصیلاتش را در سوئیس انجام داده و در سال ۱۹۹۶ میلادی برنده جایزه نوبل پزشکی شد، مثال نقضی در میان هموطنانش است. او می‌گوید: «من از بقیه دور افتاده‌ام، چون هیچوقت در طول سال بیشتر از نیم کیلوگرم شکلات نخورده‌ام.» رابرت گرابز آمریکایی که در سال ۲۰۰۵ میلادی به همراه یک نفر دیگر جایزه نوبل شیمی را برد، می‌گوید که هر وقت بتواند شکلات می‌خورد: «وقتی جوان‌تر بودم، یکی از دوستانم من را با شکلات آشنا کرد. من اهل پیاده‌روی هستم و موقع پیاده‌روی هر موقع بتوانم شکلات می‌خورم.» اما این موضوع بحث‌برانگیز است. اریک کرنل، هموطن گرابز که در سال ۲۰۰۱ میلادی جایزه نوبل فیزیک را برد، به خبرگزاری رویترز گفت: «من مقدار زیاد شکلاتی را که می‌خورم، علت اصلی همه موفقیت‌هایم می‌دانم. شخصا فکر می‌کنم شکلات شیری آدم را خنگ می‌کند … راهش خوردن شکلات تلخ است. در مورد جایزه نوبل شیمی یا پزشکی نمی‌دانم، اما اگر می‌خواهید جایزه نوبل فیزیک را ببرید، باید شکلات تلخ بخورید.» ژاپنی‌ها قطعا تنقلات حاوی کاکائو را دوست دارند، اما میزان مصرف شکلات در این کشور پایین است، و البته تعداد جوایز نوبلی که برده‌اند هم کم است. شاید برایتان عجیب باشد که بخواهیم از این حرف‌ها نتیجه‌گیری جدی بکنیم. اما همین مورد، نمونه بارزی از این است که تناظر میان دو موضوع، لزوما به معنای وجود رابطه علیت بین آنها نیست. #افزایش حافظه#خاصیت شکلات#شکلات سیاه#شکلات تلخ#شکلات سیاه#فایده شکلات#فواید شکلات#کاکائو
شکلات مغزدار صدفی
شکلات مغزدار صدفی
تحریریه ماهنامه آشپزباشی- سعید بابارحیمی   خامه را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت بگذارید تا گرم شود. آن‌گاه شکلات سفید خرد کرده را به آن بیفزائید و مخلوط کنید تا کرم صاف و یکدستی حاصل شود. سپس شیر نارگیل و پودر نارگیل را به این کرم بیفزائید و 20 دقیقه در یخچال نگه دارید تا اندکی سفت شود. حالا قدری شکلات سفید آبکرده در قیف کاغذی بریزید و شیارهای قالب صدفی‌ شکل شکلات را با آن پر کنید. اکنون قالب را در یخچال قرار دهید و صبر کنید شکلات ببندد. اینک قالب را با شکلات سیاه پر کنید، خالی کنید و در یخچال قرار دهید تا پوسته‌ی سفتی از شکلات داشته باشید. اکنون درون پوسته‌ی شکلاتی را با کرم فراهم کرده پر کنید، رویش را با شکلات سیاه بپوشانید و در یخچال بگذارید تا شکلات ببندد.  
تاثیر ترکیبات تشکیل دهنده شکلات سیاه در سلامتی
تاثیر ترکیبات تشکیل دهنده شکلات سیاه در سلامتی
شکلات سیاه که حاوی خمیر کاکائو است، از نظر وجود مواد مغذی نیز غنی است، از جمله حاوی پلی فنول، منیزیم (206 میلی گرم/100 گرم)، فیبر (11 گرم/100 گرم) و فنیل ا تیل آمین میباشد.
با شکلات پیروز شوید!
مصرف روزانه ۳۰ گرم شکلات تلخ فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد وسبب افزایش حافظه نیز می‌شود براساس نتایج تحقیقی که اخیرا انجام شده است، به نظر می‌رسد که شکلات خوردن شانس کشورها را برای بردن جوایز نوبل افزایش می‌دهد. فرانس مسرلی که این مطالعه را در دانشگاه کلمبیای نیویورک انجام داده است، اولین‌بار بعد از مطالعه درباره فواید خوردن کاکائو به فکر انجام چنین پژوهشی افتاد. او در مقاله‌ای خواند که مصرف منظم کاکائو باعث بهبود کارکرد مغز در افراد مسنی می‌شود که دچار آسیب‌های شناختی خفیف شده‌اند. این آسیب‌ها معمولا جزو عوامل زوال عقل هستند. آقای مسرلی می‌گوید: «مطالعات روی موش‌ها نشان داده است که مصرف شکلات باعث افزایش طول عمر و بهبود کارکردهای شناختی آنها می‌شود و حتی حافظه حلزون‌ها با مصرف شکلات بهتر می‌شود.» آقای مسرلی تعداد برندگان جوایز نوبل در هر کشور را به عنوان شاخص هوش عمومی در نظر گرفت و این شاخص را با میزان مصرف شکلات در هر یک از کشورها مقایسه کرد. نتایج این تحقیق، که در مجله پزشکی «نیوانگلند» منتشر شد، جالب توجه بود. مصرف شکلات و تعداد برندگان جوایز نوبل آقای مسرلی می‌گوید: «وقتی بین سرانه برندگان جوایز نوبل و مصرف شکلات تناظر برقرار می‌کنید، رابطه بسیار نزدیکی میان این دو عامل مشاهده می‌شود.» شاید عجیب نباشد که سوئیس در بالای جدول شکلاتی هوش قرار گرفت. این کشور هم بالاترین مصرف سرانه شکلات را داشت و هم بالاترین تعداد برندگان جایزه نوبل به نسبت جمعیتش را. در این بین، سوئد موردی غیرعادی بود. شمار برندگان سوئدی جوایز نوبل بالا بود، اما میانگین مصرف شکلات مردمش بسیار کمتر بود. نظریه آقای مسرلی برای توجیه این اختلاف این است: «بررسی و اعطای جوایز نوبل (به جز جایزه صلح نوبل) در سوئد انجام می‌شود. به‌همین خاطر فکر می‌کنم سوئدی‌ها ممکن است گرایش خفیفی به طرفداری از هموطنانشان داشته باشند.» سوئدی‌ها تنها نصف آلمانی‌ها شکلات می‌خورند، اما به نسبت جمعیتشان دو برابر آلمانی‌ها جوایز نوبل را برده اند … آیا دلیلش خوردن کوفته قلقلی است؟ «احتمال دیگر این است که سوئدی‌ها به شدت حساس هستند و مقادیر اندک کاکائو برای تحریک هوش آنها کافیست.» شکلات تلخ ما هم بررسی‌های غیرعلمی خودمان را انجام دادیم تا ببینیم برندگان جوایز نوبل چقدر شکلات می‌خورند. کریستوفر پیساریدس، استاد مدرسه اقتصاد لندن، احتمال می‌دهد که شکلات خوردن در اینکه در سال ۲۰۱۰ میلادی برنده جایزه نوبل اقتصاد شود، موثر بوده است: «در تمام عمرم شکلات بخشی از رژیم غذایی من بوده است. هر روز شکلات می‌خورم. شکلات خوردن باعث می‌شود سرحال بیایم. برای بردن جایزه نوبل باید کاری ارائه دهید که قبلا به‌فکر سایرین نرسیده باشد. شکلات با ایجاد حس‌های خوب می‌تواند کمی در این زمینه کمک کند. البته مسلما عامل اصلی نیست، اما . . . هر چیزی که کیفیت زندگی را بهتر کند و چشم‌انداز بهتری در زندگی ترسیم کند، به بهبود کیفیت کار انسان هم کمک می‌کند.» اما رالف زینکرنیگل، که بخش اعظم تحصیلاتش را در سوئیس انجام داده و در سال ۱۹۹۶ میلادی برنده جایزه نوبل پزشکی شد، مثال نقضی در میان هموطنانش است. او می‌گوید: «من از بقیه دور افتاده‌ام، چون هیچوقت در طول سال بیشتر از نیم کیلوگرم شکلات نخورده‌ام.» رابرت گرابز آمریکایی که در سال ۲۰۰۵ میلادی به همراه یک نفر دیگر جایزه نوبل شیمی را برد، می‌گوید که هر وقت بتواند شکلات می‌خورد: «وقتی جوان‌تر بودم، یکی از دوستانم من را با شکلات آشنا کرد. من اهل پیاده‌روی هستم و موقع پیاده‌روی هر موقع بتوانم شکلات می‌خورم.» اما این موضوع بحث‌برانگیز است. اریک کرنل، هموطن گرابز که در سال ۲۰۰۱ میلادی جایزه نوبل فیزیک را برد، به خبرگزاری رویترز گفت: «من مقدار زیاد شکلاتی را که می‌خورم، علت اصلی همه موفقیت‌هایم می‌دانم. شخصا فکر می‌کنم شکلات شیری آدم را خنگ می‌کند … راهش خوردن شکلات تلخ است. در مورد جایزه نوبل شیمی یا پزشکی نمی‌دانم، اما اگر می‌خواهید جایزه نوبل فیزیک را ببرید، باید شکلات تلخ بخورید.» ژاپنی‌ها قطعا تنقلات حاوی کاکائو را دوست دارند، اما میزان مصرف شکلات در این کشور پایین است، و البته تعداد جوایز نوبلی که برده‌اند هم کم است. شاید برایتان عجیب باشد که بخواهیم از این حرف‌ها نتیجه‌گیری جدی بکنیم. اما همین مورد، نمونه بارزی از این است که تناظر میان دو موضوع، لزوما به معنای وجود رابطه علیت بین آنها نیست. #افزایش حافظه#خاصیت شکلات#شکلات سیاه#شکلات تلخ#شکلات سیاه#فایده شکلات#فواید شکلات#کاکائو