شکلات

اشتراک گذاشته شده با :

شکلات سفید

چرا گفته می شود شکلات سیاه برای بدن مفید است؟
چرا گفته می شود شکلات سیاه برای بدن مفید است؟
شکلات سیاه دارای ترکیباتی است که فواید زیادی داشته و می توانید بدون این که نگران افزایش کالری ورودی به بدنتان باشید حتی به طور روزانه از آن استفاده کنید. اما مقداری که هر وعده مصرف می کنید مهم خواهد بود زیرا خوردن مقدار زیادی از این ماده غذایی در هر نوبت می تواند باعث چاقی، افزایش قند خون و کالری ورودی به بدن شده و فواید آن را به یک باره خنثی کند. شکلات سیاه غنی از تکه های کوچک کاکائو است که آن نیز خود حاوی ترکیبات مفیدی به نام فلاوانول ها می باشد. فلاوانول ها در مقادیر زیاد می توانند باعث کاهش فشار یا کلسترول خون شوند، حافظه را بهبود بخشیده و خطر دیابت را کاهش دهند. شکلات سیاه بیشترین مقدار فلاوانول ها را داشته و شیر شکلات مقدار بسیار کمتری از این ترکیبات مفید دارد، ترکیباتی که در شکلات سفید اصلاً دیده نمی شود. اما اگر چه وجود فلاوانول ها در شکلات سیاه باعث می شود این ماده ث غذایی برای بدن مفید باشد اما طعم آن را تلخ می کنند. اگر چه می توان درفرآیند شکلات سازی مزه ی این ترکیبات را بهتر نمود اما این کار به قیمت از بین رفتن برخی از ترکیبات مغذی و مفید آن تمام خواهد شد. فرآیندهایی مانند تخمیز و کباب کردن که در بسیاری از کارخانجات شکلات سازی مورد استفاده قرار می گیرد اگر چه باعث بهبود طعم و بوی شکلات می شود اما ترکیبات فلاوانول آن را تحت تاثیر منفی قرار می دهد. مت هارتینگز، استاد شیمی دانشگاه امریکن در این باره می گوید:” کباب کردن انواع جدیدی از طعم  را تولید خواهد کرد و برای تولید این طعم ها باید مولکول هایی که در دانه ی قهوه کباب نشده وجود دارد را تخریب نمایید و این احتمال وجود دارد که برخی دیگر از ترکیبات نیز در این پروسه از بین بروند از جمله فلاوانول ها”. اگر چه مقدار ترکیبات فلاوانول در میان برندهای مختلف شکلات متفاوت است اما می توان هر نوع شکلات سیاهی را از شیر شکلات سالم تر دانست که معمولاً شکر زیادی دارد. یک سوم چربی موجود در کره کاکائو اسید استاریک است که در زمره ی چربی های اشباع شده قرار می گیرد و برخلاف دیگر چربی های اشباع شده تاثیری بر روی کلسترول خون ندارد. علاوه بر این پودر کاکائو حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی مفید مانند کلسیم، مس، آهن، منیزیم، فسف، پتاسیم و روی است. بنابراین بعد از خوردن وعده ی غذایی خود می توانید براحتی تکه ای شکلات سیاه بخورید اما قبل از این کار باید چند نکته ساده را به یاد داشته باشید. اول این که شکلاتی بخرید که دستکم ۶۰ درصد کاکائو داشته باشد. در کل باید گفت که هر چه درصد کاکائو در شکلات بیشتر باشد، فلاوانول آن نیز بیشتر خواهد بود، هرچند مقدار دقیق این ترکیبات در شکلات به نوع فرآوری شکلات سیاه وابسته است. هارتینگز در این باره می گوید:” این شکلات هایی که مقادیر بالاتری کاکائو دارند ارزش افزوده بیشتری نسبت به شکلات های دارای مقادیر کمتر کاکائو، شیر کاکائو و شکلات سفید دارند زیرا حاوی مقادیر کمتری شکر و چربی است”. دوم این که در صورت امکان بیشتر از کاکائوی طبیعی استفاده  کنید تا کاکائوی فرآوری شده که با استفاده از ترکیباتی که اسیدهای چرب کاکائو را از بین می برد ساخته می شود. این فرآیند باعث می شود که شکلات مزه بهتری داشته باشد اما فلاوانول های مفید آن را نیز از بین می برد. نکته ی آخر این که باید در هر وعده مقدار مشخصی شکلات سیاه بخورید و اگر می بینید چاق شده اید مقدار مصرفی خود را کاهش دهید. به عبارت ساده تر ۳۰ گرم شکلات سیاه که حاوی ۱۵۰ کالری انرژی است برای مصرف یک روز شما کافی خواهد بود.

کمک به رفع مشکلات خونی با شکلات خانگی
کمک به رفع مشکلات خونی با شکلات خانگی
خانم هایی که در دوران باردار بسر می برند و دچار کم خونی می شوند از چه مواد خوراکی باید مصرف کنند می خواهیم به آن ها مصرف شکلات را پیشنهاد دهیم و طرز تهیه  ان را در این مطلب برایتان اروده ایم با ما در ادامه مطلب همراه باشید  سید جواد علوی درباره راه‌های رفع کم‌خونی در بارداری اظهار داشت: کم خونی در بارداری به رشد جنین اثر می‌گذارد و موجب بروز بی‌حالی و ضعف در زنان باردار می‌شود. به گفته وی، زنان باردار بهتر است که یک کیلو استخوان راسته گوسفند را بدون گوشت و چربی با پیاز زیاد بگذارند حداقل 14 تا 15 ساعت به خوبی بپزد تا استخوان‌ها نرم شود و کمی ادویه زرد چوبه و نمک اضافه کنند. پس از پختن استخوان‌ها از صافی عبور داده و عصاره استخوان‌های راسته گوسفندی را در تمام غذاهایی که زن باردار می‌خورد به اندازه یک استکان اضافه کنند و یا می‌توانند روزی 2 تا سه استکان از آن را خالی با مدت زمانی از مصرف غذا استفاده کنند. علوی عنوان کرد: مصرف غذاهای خون‌ساز مانند سیب, به, مویز, شیره انگور, بادام, انجیر, توت و … برای زن باردار ضروری است، البته باید بدانند که هر کدام از این مواد خون‌ساز را جداگانه مصرف کنند تا در معده به خوبی هضم شود. وی بیان کرد: همچنین زنان باردار بهتر است برای افزایش خون‌سازی در بدن و بهبود رشد جنین روزی یک مرتبه شیره انگور با کمی نان سنگک یا شربت سرکه شیره انگور مصرف کنند. این کارشناس طب سنتی گفت: اضافه کرد سبوس برنج به غذاها خود از راه‌های افزایش خون‌سازی در بدن است. علوی درباره تهیه شکلات خانگی برای رفع کم‌خونی خاطرنشان کرد: آب سیب، آب انگور یا آناناس یا از هر کدام به طور مساوی در یک ظرف شیشه‌ای ریخته و شکر سرخ یا عسل اضافه کنند و بر شعله ملایم قرار داده تا آنقدر بجوشد تا سفت شود, پس از سرد شدن آن را با دست به صورت گرد در آورده و روزی 3 مرتبه در دهان گذاشته و آرام آرام مکیده شود. تسنیم, #احساس گرسنگی و محافظت پوست#پایین آمدن فشارخون#شکلات تلخ#شکلات سفید#شکلات شیری
شکلات سالم در راه است
شکلات سالم در راه است
اگر می خواهید سلامتی تان با مصرف شکلات به خطر نیفتد بهتر است صبر کنید چون شرکت های شکلات سازی در صدد ساخت نوعی شکلات بدون چربی و قندهای مضر هستند و امیدوارند در آینده ای نزدیک آن را تولید کنند. این موضوع که ماده اصلی شکلات، یعنی کاکائو، حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و موادی است که خواصی سلامت بخش مانند کاهش فشارخون و افزایش کلسترول «خوب» دارند، کاملا شناخته شده است. اکنون گرگوری آهارونیان از شرکت شکلات‌سازی کوکا اکسوکو به دنبال کاهش درصد چربی و قند شکلات تا 50 درصد و ایجاد یک شکلات فوق‌العاده سالم است. او گفت: «ما با استفاده از مقداری در حد میکروگرم از عصاره گیاه کاکائو می‌توانیم از کاکائوی شیرین‌نشده، تلخی‌زدایی کنیم. این کار نیاز به قند،‌ شیرین‌کننده‌ها و مقدار زیادی از چربی در شکلات را برطرف می‌کند، و باعث رها شدن سودمندی‌های پزشکی کاکائو می‌شود.» شکلات بدون قند؟ به‌حق چیزهای نشنیده. به‌نظر می‌رسد آهارونیان ریشه‌کنی قند از رژیم‌غذایی ما را هدف خود قرار داده است. او که این هفته در اجلاس جهانی شکلات در لندن سخن می‌گفت، افزودنی‌های شیرین‌کننده را «نیکوتین بعدی» نامید و اظهار کرد که اگر اجزای ناسالم مانند موارد ذکرشده در بالا از شکلات حذف شوند، ممکن است بتوان آن را به‌صورت دارویی خورد. او گفت: «صنعت 100 میلیارد دلاری در سال شکلات در آمریکا می‌تواند به صنعتی 200 میلیارد دلاری در سال بدل شود، فقط اگر بتوان بیشتر قند و چربی شکلات را حذف کرد. ما قصد داریم با صنعت شکلات برای تبدیل کردن شکلات به مفرح‌ترین داروها همکاری کنیم.» آهارونیان همچنین اظهار کرد که هدف درازمدتش این است که درصد چربی و قند در شکلات را به فقط 10 درصد برساند. اما آیا در این صورت چیزی از مزه شکلات باقی خواهد ماند. #احساس گرسنگی و محافظت پوست#پایین آمدن فشارخون#شکلات تلخ#شکلات سفید#شکلات شیری
استفاده های درمانی از شکلات
استفاده های درمانی از شکلات
چگونه می توان با استفاده از شکلات به درمان برخی از مشکلات در بدن پرداخت و کدام نوع شکلات نسبت به دیگر انواع آن ها برای بدن بهتر و پرفایده تر است چه میزان از آن ها را باید استفاده کرد تا به بهبود مورد نظر رسید! برخی از شکلات‌ها با درصد فلاونول بیشتر، کالری‌سوز هستند، اما حتی یک تکه کوچک شکلات چیزی حدود 160 کالری دارد که به لطف شکر و کره‌کاکائو این مقدار افزایش می‌یابد. دکتر رضا راست‌منش، دکتری تغذیه و رژیم درمانی راه فرار از دریافت این میزان زیاد کالری را  مصرف شکلات‌هایی با درصد کاکائو بالاتر- 70 درصد و بالاتر- دانست. به گفته وی یک تکه کوچک از این شکلات‌ها ولع را برطرف می‌کند و ضمنا کالری کمتری هم دارد. راست‌منش همچنین توصیه کرد: «شکلات داغ یا همان هات‌چاکلت را با کمی شیر بنوشید و اگر نسبت به مصرف کافئین حساس هستید به یاد داشته باشید که شکلات‌ها سرشار از کافئین هستند. یک تکه شکلات چیزی حدود 23 میلی‌گرم کافئین دارد و باید در خوردن آن جنبه احتیاط را در نظر گرفت». راست منش در ادامه به معرفی انواع شکلات‌ها پرداخت و گفت: «شکلات خالص همان‌طور که از اسمش پیداست درصد بیشتری کاکائو دارد و به پایین آمدن فشارخونتان کمک می‌کند». وی در رابطه با شکلات شیری تاکید کرد: «خوردن این شکلات چندان توصیه نمی‌شود چون منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌ها نیست و چربی بالایی دارد». وی شکلات سفید را هم به دلیل نداشتن دانه کاکائو و نداشتن خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدسرطانی انتخاب مناسبی ندانست و در رابطه با شکلات مغزدار هشدار داد: «چون مغز دانه‌های متفاوت را داخل خود دارد کالری بالاتری دارد و باید حد تعادل را در آن رعایت کرد». راست‌منش بهترین انتخاب را شکلات تلخ دانست که تیره‌ترین گونه شکلات است و طرفداران خاص خود را دارد. این دکتری تغذیه و رژیم درمانی خوردن یک تکه از شکلات تلخ را در کاهش احساس گرسنگی و محافظت پوست در برابر آفتاب‌سوختگی موثر دانست. #احساس گرسنگی و محافظت پوست#پایین آمدن فشارخون#شکلات تلخ#شکلات سفید#شکلات شیری#محافظت پوست در برابر آفتاب‌سوختگی
درمان مشکلات ناشی از سرماخوردگی با شکلات
درمان مشکلات ناشی از سرماخوردگی با شکلات
آیا می دانستید شکلات یکی از بهترین مواد خوراکی برای درمان گلودرد و سرفه های مکرر باشد و به درمان شما کمک کند این ماده خوش طعم و پرطرفدار درمان های بسیار مفید و موثری برای سرماخوردگی دارد شکلات به عنوان یکی از بهترین تجویزها برای درمان سرفه از سوی متخصصان اعلام شد. پروفسور آلین مورسی، محقق دانشگاه هال در گزارش بین‌المللی خود نوشت در تحقیقات علمی گسترده‌ای که اخیراً انجام گرفته، تأثیر خواص موجود در کاکائو بر التیام بخشی به سیستم تنفسی و گلو دردهای ناشی از سرماخوردگی بررسی شد. این مطالعات نشان داد، نسل جدید داروهای ساخته شده از پودر خالص کاکائو اثر التیام بخشی فوق‌العاده‌ای بر درمان سرفه‌های مزمن و تسکین بخشی سرفه‌های ناشی از گلو درد خواهد داشت. پروفسور مورسی ادامه می‌دهد، آزمایشی که به مدت 12 ماه بر 163 بیمار مبتلا به سرفه مزمن انجام گرفت، نشان داد تجویز دارویی به نام روکاکائو به کاهش سرفه‌های مزمن کمک می‌کند. همه ما شنیده‌ایم که ترکیب عسل و لیمو داروی خانگی قدیمی برای التیام بخشیدن به سرفه‌های خشک و مزمن است اما اکنون با تولید نسل داروی‌های بدون عارضه ساخته شده از پودر کاکائو می‌توان تجویز مؤثرتری را برای نسخه‌های طبیعی درمان سرفه جایگزین کرد. شکلات سیستم تنفسی را آرام می‌کند و تارهای صوتی در افرادی که به التهاب حنجره مبتلا می‌شوند را نرم می‌کند. همچنین این بررسی‌ها اثبات کرده است شربت‌های کاکائو تأثیر بادوام‌تری از داروهای ضد‌سرفه و ضد‌آلرژی موجود در بازار خواهد داشت. همچنین آلکالوئید‌ها و ترکیبات ضد درد موجود در شربت کاکائو به تسکین سرفه کمک زیادی می‌کند. این آزمایش نشان داد با مصرف شربت‌های ساخته شده از کاکائو، سرفه‌های بیمار 2 روز زودتر از مصرف سایر داروهای ضد سرفه تسکین پیدا می‌کند و احتمال بازگشت آلرژی در بیماران بسیار کمتر خواهد بود و دیگر آنتی اکسیدان‌های موجود در کاکائو، فعالیت نورون‌های عصبی را که در سرفه‌های مزمن نقش دارند کاهش می‌دهد. باید توجه داشت نبود عوارضی مانند خواب آلودگی یا وابستگی‌های دارویی و عوارض گوارشی باعث شده است تا تولید شربت‌های شکلاتی مورد استقبال کارخانه‌های داروسازی و پزشکان قرار بگیرد.   روزنامه ایران، #احساس گرسنگی و محافظت پوست#پایین آمدن فشارخون#تسکین سرفه#شکلات#شکلات تلخ#شکلات سفید#شکلات شیری
واکنش آلرژیک بدن پس از خوردن شکلات
واکنش آلرژیک بدن پس از خوردن شکلات
حساسیت و آلرژی به شکلات دارند با چه علائمی در بدنشان مواجه می شوند چه تغییراتی در بدن آن ها ایجاد می شود و راههای رفع این حساسیت ها و آلرژی ها کدامند چرا بدن آن ها با خوردن شکلات واکنش نشان می دهد و علت این امر چیست؟ براساس پژوهش‌ها بروز زخم و یا آفت دهانی می‌تواند علل مختلفی داشته باشد، از جمله استفاده از دندان مصنوعی که باعث ضربه متعدد به لثه می‌شود و در اثر آن زخم بر روی لثه ایجاد می‌شود. گفتنی است، وجود بیماری کم‌خونی و فقر آهن همینطور کمبود ویتامین B12 نیز می‌تواند باعث زخم در دهان شود. براساس تحقیقات پژوهشگران دانشگاه کالج لندن، حساسیت به ثئوبرمین که یک آلکالوئید موجود در شکلات است و یا اسیدسالیسیلیک موجود در زغال‌اخته، تمشک، توت‌فرنگی، قهوه، بادام، پنیر و بادام‌زمینی نیز می‌تواند باعث ایجاد زخم در دهان شود. کارشناسان بروز استرس را نیز در بروز زخم در دهان مؤثر می‌دانند و آنها را نوعی پاسخ سیستم ایمنی به ترس و استرس می‌دانند. کارشناسان برای جلوگیری از بروز زخم و آفت در دهان علاوه بر رعایت بهداشت دهان و دندان، خوردن مواد غذایی چون گوشت قرمز، شیر، تخم‌مرغ، برنج قهوه‌ای و سبزیجات دارای برگ تیره چون کلم را به افراد توصیه اکید می‌کنند. استفاده غیر اصولی از مسواک همچنین می‌تواند باعث آسیب به مخاط دهان شود. سایر بیماری‌ها چون سرطان و انجام شیمی‌درمانی، خوردن غذاهای سخت و سفت چون نان تست، چیپس، ابتلا به سرطان دهان، مصرف داروهای ضدالتهابی و انواع مسکن‌ها و استعمال سیگار می‌‌تواند در بروز زخم‌های دهان اثرگذار باشد. #احساس گرسنگی و محافظت پوست#پایین آمدن فشارخون#زخم در دهان#زخم و یا آفت دهانی#شکلات تلخ#شکلات سفید#شکلات شیری
زیاده روی در استفاده از شکلات و اضطراب
زیاده روی در استفاده از شکلات و اضطراب
سعی کنید در مصرف شکلات ،قهوه ،کاکائو و مواد خوراکی از این قبیل زیاده روی نکنید چون در افزایش استرس و اضطراب در شما نقش بسزایی دارند و می توانند شما را مظضطرب و پریشان کنند سویا و موا خوراکی حای امگا3 برای تقویت و آرامش اعصاب بسیار مفید هستند متخصص تغذیه با اشاره به تاثیر مصرف سویا در کاهش استرس گفت: لیستین موجود در این ماده غذایی سبب تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش استرس می شود. کوروش جعفریان در رابطه با خواص درمانی سویا اظهارداشت: سویا گیاهی است که دارای ویتامین B ،C ،E ،K و مقداری کاروتین بوده و املاح معدنی کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم و مس نیز در آن وجود دارد. وی افزود: لیستین موجود در سویا در اطراف بافت اعصاب یک پوشش تولید می کند و در شرایط استرس در اثر دفع زیاد منیزیم بدن تحت تاثیر قرار می گیرد و در صورت خوردن سویا این کمبود جبران و باعث کاهش استرس و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. این متخصص تغذیه گفت: تغذیه نامطلوب همچنین مصرف غذا های پر چرب عاملی برای تشدید استرس است، همچنین کافئین موجود در چای، قهوه و مصرف بیش از حد شکلات به دلیل داشتن کافئین نیز در تحریک استرس و اضطراب نقش زیادی دارد. بنابراین مصرف زیاد این مواد به ویژه برای کودکان توصیه نمی شود. جعفریان بیان داشت: استرس و اضطراب شدید که از حد متعادل خارج شود نه تنها فرد را دچار بیماری روحی و روانی می کند، بلکه وضعیت فیزیولوژیکی بدن را دچار اختلال می کند، لذا توصیه می کنیم افراد با حفظ آرامش و مصرف غذاهای مناسب مانع از ایجاد و تشدید این مشکل در بدن خود شوند. این متخصص تغذیه مصرف مواد حاوی امگا 3 را مفید برای کاهش استرس دانست و عنوان کرد: موادی که حاوی امگا 3 هستند در کاهش مشکلات روحی و روانی موثر هستند؛ بنابراین مصرف غذا های دریایی، سویا و گردو که امگا3 زیادی دارند در این امر توصیه می شود. وی خاطر نشان کرد: استرس و اضطراب می تواند فرد را پرخور یا لاغر کند، بنابراین بین استرس، پرخوری و لاغری ارتباط وجود دارد. #احساس گرسنگی و محافظت پوست#پایین آمدن فشارخون#تقویت سیستم ایمنی بدن#شکلات تلخ#شکلات سفید#شکلات شیری#کاهش استرس#کاهش مشکلات روحی و روانی
اسلایس موس شکلات سفید
اسلایس موس شکلات سفید
آشپزباشی- مریم امیری   قالب را به اندازه 20×30 سانتیمتر با کاغذ روغنی بپوشانید. آن‌گاه بیسکویت، بادام و کره را با هم مخلوط کنید و در قالب بریزید و خوب فشرده کنید. سپس قالب را در یخچال قرار دهید. حالا شکلات، خامه و وانیل را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا شکلات آب شود. اکنون ژلاتین را روی آب بپاشید و آن را به روش بن‌ماری حل کنید. اینک محلول ژلاتین را درون مخلوط شکلات بریزید و هم بزنید. سپس تخم‌مرغ‌ها را همراه با شکر با همزن برقی بزنید و آن را درون مایه فراهم کرده بریزید. حالا سفیده تخم‌مرغ‌ها را با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد و آن را همراه با خامه به موس افزوده و هم بزنید تا مایه صاف و یکنواخت شود. اکنون موس را در قالب روی بیسکویت بریزید و در یخچال قرار دهید تا ببندد و آماده مصرف شود. آن‌گاه موس را به اندازه دلخواهتان برش دهید و برای پذیرائی، در ظرف زیبا و مناسبی بچینید.  
کرم شکلات سفید
کرم شکلات سفید
آشپزباشی   شیر و شکر را در ظرف مناسبی بریزید و بجوشانید. آن‌گاه شکلات را بیفزائید و ظرف را از روی حرارت بردارید. سپس صبرکنید تا مخلوط خنک شود. حالا خامه را قدری بزنید تا سبک شود. ورق‌های ژلاتین را در آب سرد بخیسانید و به روش بن‌ماری حل کنید. اکنون ژلاتین، خامه، ماست و وانیلین را به مخلوط شکلات بیفزائید و خوب هم بزنید. اینک مایه را در قالب‌های کوچک و چربکرده بریزید و به مدت تقریبی 6 ساعت یا یک شب، در یخچال نگه‌دارید تا کرم، کاملاً ببندد. سپس آن را روی ظرف زیبائی برگردانید و در صورت دلخواه، با توپ‌هائی از هندوانه، طالبی و گرمک، تزئین نمائید.  
شکلات مثلثی بادامی
شکلات مثلثی بادامی
گروه شیرینی پزی   شکلات سفید و کره را به روش بن‌ماری آب کنید. آن‌گاه سفیده‌ی تخم‌مرغ را با همزن برقی بزنید تا کاملاً فرم بگیرد. سپس پودر شکر را کم‌کم بیفزائید و به همزدن ادامه دهید. حالا سفیده‌ی تخم‌مرغ را با شکلات آبکرده مخلوط کنید و بادام خرد کرده، بادام آسیاب کرده و مربای پوست پرتقال را نیز بیفزائید و خوب مخلوط کنید. اکنون مایه‌ی فراهم‌کرده را در فویل قرار دهید و به شکل مثلث در آورید. سپس آن را در یخچال بگذارید تا ببندد و سفت شود. حال مواد رویه‌ را رویش بمالید و در پرک بادام بغلتانید و به عرض 1 سانتیمتر ببرید. روش تهیه‌ی مواد رویه: شکلات را خرد کنید و همراه با کره به روش بن‌ماری آب کنید.